Detta bör du tänka när du renoverar ditt badrum

Att renovera badrummet kan vara både roligt och ansträngande. Lite beroende på renoveringens omfattning rör det sig oftast om stora arbeten som kräver väsentliga ingrepp som i sin tur också medför ganska stora ekonomiska investeringar. Därför är det viktigt att renoveringen blir lyckad och för att säkerställa detta bör du se till att planera renoveringens olika steg noggrant innan processen drar igång.

Planritningen är A och O

Börja med att tänka igenom hur badrummet kommer att användas och av vem. Hur badrummet utformas beror till stor del på om det skall vara ett funktionellt badrum för en barnfamilj eller en avkopplande och lyxig plats för vuxna. Välj inredning och tvättmöjligheter I enlighet med detta. I många fall kan det vara bra att ta hjälp av proffs för att få till den ultimata utformningen av badrummet så att du kan utnyttja dess möjligheter till fullo.

Se över rör och avlopp

I samband med badrumsrenoveringen kan du behöva ta ställning till om även rör- och avloppssystem skall bytas ut. Detta beror naturligtvis på om du bor i lägenhet eller hus och hur gammal fastigheten är. Ibland är de befintliga rören i fullgott skick och det är endast ytskikten som behöver renoveras eller om hela systemet bör bytas. Ta hjälp av en erfaren rörmokare så kan de hjälpa dig att stämma av läget.

Välj auktoriserad personal

När det gäller badrum och våtutrymmen är det i Sverige lag på att vissa arbeten utförs av auktoriserade hantverkare. Detta för att badrummet skall uppföras i enlighet med rådande regelverk och därmed också omfattas av försäkringar om en skada skulle uppstå eller det blir ett läckage. Alltså är det viktigt att kontrollera att firman eller den hantverkare du använder dig av under renoveringen har rätt certifieringar för att få utföra arbetet. Detta gäller främst de vattentäta skikt som bör finnas i våtrum samt rördragningar av olika slag.

Jämför olika offerter

Tänk på att aldrig anlita första bästa hantverkare eller rörmokare som du stöter på. Vänd dig till flera olika aktörer och be dem ge dig ett estimat på hur mycket arbete renoveringen kommer att innefatta och till vilken kostnad för badrumsrenovering göteborg. Jämför de olika offerterna för att se vilken som verkar vara mest prisvärd. Allra bäst är det att vända sig till företag som rekommenderats av människor som du litar på och som själv har använts sig av denna aktörs tjänster och är nöjda med resultatet. På så sätt kan du lita på att hantverkarna är hederliga och kommer att utföra ett så bra arbete som bara möjligt i ditt badrum.