Badrumsrenovering som hyresvärd

I de flesta större städer finns det ett stort antal fastigheter att hyra och konkurrensen mellan hyresvärdarna är stor. Om du själv är en hyresvärd så har du definitivt upplevt denna konkurrens. Det kan vara svårt att hitta hyresgäster på en marknad med så många alternativ för den som vill hyra. Din lägenhet måste på ett eller annat sätt stå ut ifrån mängden, vare sig det är genom ett billigare pris eller vad som befinner sig inuti lägenheten. Ett bra sätt att attrahera hyresgäster och kunder är ett modernt och nyrenoverat badrum.

Badrummet är i de flesta hus och lägenheter det rum som blir renoverat sist av alla. Du kommer att upptäcka att de flesta badrum är föråldrade eller helt enkelt fula. Genom att renovera ditt badrum slår du enkelt ut majoriteten av den konkurrens du har på marknaden. Installationer som moderna handfat, utsmyckade badrumsskåp och bubbelbadkar resulterar i en nivå av elegans som är väldigt attraktiv för hyresgäster. Ett uppdaterat, modernt och lyxigt badrum kan dessutom ge en nuvarande hyresgäst anledning att bo kvar i din fastighet. Investeringar som jacuzzi-badkar eller en modern dusch kan verkligen göra en stor skillnad.

Få förändringar kan göra stora skillnader

Storleken på ditt badrum avgör hur omfattande du kan renovera ditt badrum. Det är mycket möjligt att det inte kommer få plats med ett stort bubbelbadkar eller walk-in dusch. Så räkna ut vad du har råd först, fastställ sedan vad som definitivt behöver ersättas för att få en ordentlig uppfattning om vad som bör prioriteras. Är bänkskivorna gamla? Hur ser badrumsskåpen ut? Vad sägs om speglarna? Bara ombyggnad av några få föremål och en ny färg eller färgbeläggning kan föryngra utseendet och känslan i ditt badrum drastiskt. Hyresgästerna vill hellre se ett nytt snyggt badrum snarare än ett gammalt, orenoverat badrum.

Ska du göra det själv eller anlita någon?

Detta är en väldigt vanlig fråga när det kommer till renoveringar. Det är alltid billigare att göra det själv till en början, men det kan ta dig längre tid och om saker och ting går fel så kan det bli otroligt dyrt. Om du inte är en professionell rörmokare eller badrumsrenoverare är det förmodligen en bättre idé att anlita någon för att installera ditt nya badrum åt dig. Som hyresvärd är ditt jobb att få hyresgäster till fastigheten så snabbt som möjligt. Att försöka installera ett nytt badkar, handfat eller en ny toalett kan ta en evighet att göra. Det kan kosta dig lite mer, men det sparar dig tid att hyra en professionell.

Lycka till!