Att göra en mindre badrumsrenovering & köksrenovering

När man flyttar in i en ny bostad, eller om man bott ett tag på samma ställe kan köket vara ett av de ställen i huset som är mest slitet. Det är i regel en av de platser där man spenderar mest tid. Ett alternativ är att helrenovera hela köket men ibland räcker varken tid eller pengar till. Då kan man göra en mindre köksrenovering som trots allt kan göra en hel del i ett slitet kök.

Måla köksluckor

Genom att bara måla om köksluckorna kan man ge köket ett helt nytt utseende. Man får bort gamla fläckar, skador och om man dessutom byter knoppar på lådfronter och luckor innebär det ett än större lyft för köket. Att måla om luckor och att köpa nya knoppar behöver inte heller kosta speciellt mycket pengar. Kanske kan man till och med finna snygga knoppar på second hand?

Nya vitvaror

Kökets vitvaror kan slitas snabbt och för att hålla nere elkostnaden kan det vara klokt att byta ut dem om de är riktigt gamla. Nya vitvaror är också en sådan sak som snabbt förändrar hela kökets utseende. Vitvaror finns i flera färger och kan även döljas bakom köksluckor om man så vill.

Byt kran och blandare

Har man en läckande kran eller blandare i köket är det självklart att byta den ganska snart för att få en mindre vattenräkning. Det kan också finnas andra skäl till att man byter dem. Ett skäl kan vara att man vill kunna sätta in en diskmaskin i direkt anslutning till kranen. En annan anledning är helt enkelt att man funnit en kran som är snyggare. Att byta kran går att göra på egen hand men om man känner sig osäker är det klokt att anlita en rörmokare för att undvika eventuella vattenskador längre fram i tiden.

Ny förvaring gör mycket

Vanliga köksskåp i all ära, men i vissa fall räcker de inte till. Lite ny förvaring i form av hyllor, snygga korgar och liknande kan ge ett helt annat, organiserat intryck. Den nya förvaringen behöver inte vara dyr. Man kan på egen hand med enkla medel piffa upp glasburkar, plastlådor med mera.

Måla väggarna

Väggar i ett kök tenderar att fläckas ner ganska snabbt. Då kan man måla dem för att göra väggarna fräschare. Även kakel kan målas om det är slitet eller bara inte passar in i det nya, mer moderna köket.